РАВНИНИТЕ НА ПИТАГОР

Равнините на Питагор е метод в нумерологията,чрез който можем да разкрием причината за едно събитие, както и неговото развитие в бъдещето. Основава се на датата на раждане, която в този случай не е статична,а може да претърпи промени така, както се раз вива човекът – по пътя на еволюцията или на инволюцията. Равнините на Питагор са в състояние да покажат съотношението на Ин и Ян елементите в организма, както и евентуалните здравословни проблеми, които биха били заплаха за съответната личност.

Причините за едно събитие, настоящето му развитие и резултатите от него се тълкуват от четири основни числа, които се вписват в „матрица”. Ако в датата на раждане присъства нула, тя се отчи та задължително. Класическият вид на равнината е :

1

4

7

2

5

8

3

6

9

Първото основно число се образува като съберем числата от датата ни на раждане. Например: мъж, роден на 11.07.1864 = 1+1+7+1+8+6+4 = 28

28 е числото, което показва как трябва да се развива този човек. Причислява се към т.нар. съвършени числа.

Второто число е резултат от редукцията на първото:

28 = 2+8 = 10 = 1+0 = 1

Нулата няма да се впише в равнината, но ще се отчете при самия анализ. Образува се линията 281, която показва вибрациите на бъдещото развитие на този човек.  В Питагоровия квадрат, 2-5-8 символизира свободата да действаш в настоящия момент и да умееш да постигаш целите си.

Третото число се образува по формулата:

А – ( В х 2), където „а”е първото получено число,а „в” е първата цифра от датата на раждане. В нашия случай:

28 – (1х 2) = 28 – 2 = 26

Четвъртото число е редукция от третото:

26 = 2+6 = 8

Линията 268 е причината да се случи събитието или характеристики, които са били заложени в самия индивид.

За да проследим развитието на личността в настоящия живот е достатъчно да погледнем датата на раждане, изписана в обра-тен ред: 4681711

И така, вече имаме необходимите числа, с които да попълним развнината:

1171864

281268

1111

4

7

22

888

66

Цифрата 1 символизира волята, силата на характера и желанието за власт

2 – енергията, емоцията и възможността за компромиси

3 – натрупване на знания и интерес към точните науки

4 – здравословното състояние на индивида и човекът като физика

5 – логика и интуиция, възможност да се развиеш, пътят и начинът, по който ще го направиш, както и влиянието на авторитетите

6 – майсторството в битов план, физическият труд, бунтът и разрушението

7 – концентрация, познанието за света, късметът и духовното развитие

8 – търпението, отговорността и нетрадиционното развитие

9 – паметта, пророчеството, висшата хармония, фантазията, но и заблудите и пристрастяването

Получената равнина е характеристика на мъжа от посочения пример, заложените способности,които може да развие. Той би могъл да се насочи към духовните качества или да тръгне към материалната страна на живота. За целта се правят още равнини. Едната ще покаже агресивното състояние на индивида, а другата- по-добрите възможности за развитие. С течение на годините, в матрицата ще се появят нови числа или ще изчезнат стари.

1111

4

7

22

888

66

111111

4

7

5

88

3

666

Човекът, роден на тази дата идва с голяма енеригия, с която ще е в състояние да разруши света и да нарани хора, но може да я из ползва и в търсене на Висшата Истина.( 268) В настоящия си живот, той ще използва цялата си сила и власт, за да открие отговорностите, които ще го направят лидер. (4681711 ).Ще осъзнае,че има дълг пред Света и Природата, и това ще доведе до нараства-

11

44

77

2222

5

8888

3

6

не на неговия авторитет и гордост. С течение на времето,той се е превърнал в човек, който е вложил цялта си енергия в името на исти ната и с цената на страданието е станал личност. „Агресивната” мат рица показва ( втората равнина),че този мъж е може да използва „черното „учение( 666), за да постигне власт, но това е можело да доведе до пълна загуба на енергия и влошаване на здравословното му състояние ( липса на 2). Третата равнина показва друга възможност за развитие. Първият ред 1-4-7 показва възможността  на индивида на действа, смелостта му пред препятствията и опасности те. В равнината присъстват 6 числа,които са равномерно разпределе ни в отделните квадрати. Те символизират силната целенасоченост на този мъж. Самоосъзнаването му е добре развито, без прекалена мания за власт и гордост. Здравословното му състояние би могло да е много добро, с изключителни физически данни. Дадена му е Божествена, ако се насочи към духовното израстване. Линията 2-5-8 показва възможностите да се оценява моментът в настоящето и да се живее в него. В равнините на Питагор се използва и за анализ на въз можностите за брак и създаване на семейство. В третата равнина присъстват 9 цифри – изключително силно развито чувство за дълг и семейство. Енергетиката на мъжа е вложена в непрекъснатото търсене на истината за хармонията в Природата. Може би, за това, тази личност създава едно от най-силните учения в света – Бялото Братство.

Линията 3-6-9 символизира традициите и навиците, добити в нашето семейство. В първата равнина е заложена любовта към физическия труд. Личността не робува на традициите. Използва ги само като основа, за да създава нетрадиционни идеи за своето време. Има творчески наклонности ( липса на числото 3). ( Дънов е свирел на цигулка). Този мъж е имал силна воля и енергия на боец ( 1-2-3), и е бил готов да защищава своите идеи. Целта му в този живот е била да намери начин,за да покаже своите лидерски способности. Прекалено добър и търпелив, ( 11) Дънов винаги е търсел истината ( 8). Трудно е можело някой да го излъже. Можел е да избухва и да на казва лъжеца, но само благодарение на голямото си търпение и сми-рение, не го е правел ( виж.агресивната матрица) . Можел е сам да изкарва прехраната си ( 4-5-6), без да разчита на никого. Умеел е много добре да общува и е бил увлекателен разказвач. Имал е възможност да се занимава с медицина ( с хирургия). Опирал се е на традициите, но не до толкова,че да е консервативен и да е вманиачен на тема навици. Бил е голям мечтател. Ако разгледаме „агесивната” му равнина, ще забележим,че е можело да се превърне в деспот, но в тази ситуация, със сигурност е щял да живее кратко. Като мъж, Дънов не е изпитвал силно сексуално влечение ( диагонал 3-5-7) с развитието си,той все още е имал голяма целеустре меност, но в търсене на истината и в начините за изчистване на кар мичните уроци.

Линията 1171864 сочи, че е роден като човек,готов на разрушения, да донесе страдание на хората по пътя на самодоказването си и благодарение на своите тайни знания, да получи голяма власт. Но Дънов се развива по друг начин- 478178 – превръща се в човек, който притежавайки тайни знания ги използва, за да разкрие истината за Вселенските закони. Неговата борба е свързана с желани ето му да ги покаже на света. Изпитва дълг към хората.

В здравословен план, бъбреците(6) и сърцето му(7) са били много активни.( ин-органите) Слаби са били белите му дробове, но благодарение на активиране на елемента дърво ( черен дроб,8), той ги е регулирал. Заболявания, от които е можел да страда са били на жлъчката и на дебелото черво.

По същият начин, равнините на Питагор могат да се използ ват и за анализ на имената. Комбинацията от тълкуването им с дата та на раждане на едно събитие, би дало пълна характеристика на личности и държави.

ДАНИЕЛА ТОДОРОВА- КАБАЛА

( СТАТИЯТА Е АВТОРСКА И ПУБЛИКУВАНЕТО И,КАКТО И НА ЧАСТИ ОТ НЕЯ, МОЖЕ ДА СТАНЕ СЪС СЪГЛАСИЕТО НА АВТОРКАТА)

Реклами

30 коментара to “РАВНИНИТЕ НА ПИТАГОР”

 1. Чудесна статия,Кабалита! Навсякъде дуднат какви егоисти са 1-те, колко били властни и агресивни. А според мен те са просто новатори,хора полагащи началото на нещо ново или различно. А Дънов винаги ми е бил любимец с това мъдро и топло излъчване. А сега,като разбрах,че освен зодията ми,има и същата рождена пътека, хептен го заобичах. Аз все крия рождената си пътека,че веднага възкликват колко сме били властни и егоисти. Бля,бля… от „егоизъм“ ми се вие свят вече. Хахаха…и вземи се появи вече на скайпа,щот ша ревна гороломно….. 😉

 2. Скарлетче,бях малко на почивка с цялото домочадие и луда компания-)))) Сега ще почина още малко и ще се чуем-)))Имам много да ти разказвам-))))

 3. искам да попитам равнините на питагор и стрелите на питагор едно и също нещо ли са или са две различни неща в западната номерология ?
  и още един въпрос:
  квадратите /стрелите , равнините / на питагор различни ли са от квадратите които се използват в източната номерология?

 4. ЗА CALIOSTRO: Ако питате за моментите,когато се тълкуват празните квадрати,които образуват стрели,то определено говорим за различни неща. В единият случай се изследва само датата на раждане,а в другия- причините да се случи някакво събитие,причината да се родите и бъдещето ви развитие.

 5. Зюрняева пише, че ако работим с тази система ,формираме в себе си кармични дългове и ги пращаме в бъдещето.Какво показва твоят опит? Вярвам в силата на числата,ала все още не съм открила система,която да ми е присърце.Много благодаря предварително.

 6. ЗА Веселина Иванова Василева: Честно, не съм го чела това или съм го пропуснала, но не виждам логика да формирам дългове, като работя с тази система. Аз използвам всичко,като го комбинирам. Ако нещо не ми е ясно по датата, веднага включвам с равнините.-))

 7. людмила Says:

  Първата матрица разбрах как се получава, но не и следващите. Не разбирам след като датата на раждане е една как се получават различни числа и от тях нови матрици. Как се образува агресивната матрица? Бихте ли ми посочили източник, от където да науча повече за Питагоровите равнини? Четох в различни сайтове, но не е достатъчно, заинтригуваха ме и искам да попадна на достоверна и по-обстойна информация.Благодаря! В някои имаше разминавания относно как се получава едно от числата, в единия случай се вземаше първото число на годината, а в други, както и тук, първото число на датата на раждане. За моята дата няма никакво значение, защото са единици, резултатът е един и същ.:)

 8. ЗА ЛДМИЛА: Вие искате да ви изнеса цял курс по нумерология. Източници има в интернет, но нямам идея за това къде точно да търсите. Тези различия, за които сте чела, могат да се комбинират и да се извлече нещо от тях. Нима всички с еднакви дати са еднакви по характер?-)))). За това и се правят допълнтелни матрици, за да се види до къде би могла да се развие една личност

 9. Стефчето Says:

  Здравейте. Много ми е интересно, но не мога да си разтълкувам своите числа. Нищо не мога да схвана… Може би бихте ми помогнали… Родена съм на ….. Много ще се радвам да ми отговорите…

 10. ЗА СТЕФЧЕТО: Много промени ще имате в живота си, може да е свързано със смяна на местожителство, на дом или в работата. Прекалено отстъпчив човек сте, но когато се ядосате, отстоявате много точно позицията си. Не прекалявате, ама си и държите на своето. Енергията ви е добра. От една страна се опитвате да проявите лидерските си качества, а от друга или ви е страх, защото се притеснявате,че няма да ви оценят подобаващо или не смеете,за да не нараните някого. Не мислете толкова много за взаимоотношенията си. нещата сами ще се наредят при вас. Дадена ви е кармична отплата в този живот, ама трябва и да я заслужите, като минете през , не малко, изпитания

 11. Стефчето Says:

  Благодаря много! Желая Ви всичко най-добро!

 12. Стефчето Says:

  Здравейте отново 🙂 Бих искала да Ви задам още един въпрос. Родена съм на … а партньорът ми е на… Вижда ли се брак за нас? Ще озаконим ли връзката си? Благодаря Ви предварително!

 13. ЗА Стефчето: Не виждам брак между вас.

 14. Стефчето Says:

  Виждате раздяла ли?

 15. ЗА Стефчето: Въпросът ви беше дали ще имате брак с този мъж, а не беше за раздяла. Нищо няма как да видя, това си е сметка,един вид.

 16. Прекрасен сайт! Занимавам се любителски с астрология и нумерология отдавна, но тук намирам неща, за които изобщо не съм чувала. Браво!

 17. ЗА НАДЯ: Благодаря ви, Надя!

 18. камелия Says:

  … Искам да попитам как щте се развие нашата връзка занапред,имаме ли бадеще заедно.Щте си намеря ли работа?Кога и каде щте работя.Благодаря

 19. ЗА КАМЕЛИЯ: Реално, всичко зависи от този мъж. Той прекалено много мисли и малко трудно ще вземе решение. Не виждам трайна връзка между вас. Работа ще си намерите след около 4-5 месеца.Не съм врачка,че да знам и къде ще работите. Най-вероятно ще е свързано с търговия

 20. Здравейте, ако имате малко свободно време бихте ли ми помогнали… имам две възможности за връзка но се колебая кой би бил по – подходящ за мен? аз съм …. Благодаря ви предварително 🙂

 21. ЗА Vera: И двамата са подходящи

 22. Много ви благодаря за отделеното време 🙂 Поздрави и всичко добро 🙂

 23. Ива Добрева Says:

  Здравейте
  очаквам внуче месец март-2013 г. и много се вълнуваме за
  избор на име, по всяка вероятност ще бъде момче
  какво бихте ме посаветвали

 24. ЗА Ива Добрева: Какво ,точно, трябва да ви посъветвам?

 25. Здравейте, аз съм родена на …. искам да попитам дали правилно съм изчислила равнината ми: 1,2,333,4,5,6,88,999.
  Влязох в един сайт, където го изчислява автоматично и ми даде това: 11,22,33,4,5,6,88,999. Можете ли да ми кажете кое е вярното от двете и какво е тълкованието!? Благодаря!

 26. ЗА ПЕТЯ: Вашият начин е верният,но имайте предвид,че няма как да ви обяснявам и тълкувам равнините, тъй като,след като се направи таблицата, се правят още две матрици,защото се появяват и изчезват числа. Това си е цял курс на обучение и анализ

 27. Попринцип каква е цената да се направи този анализ!? Благодаря!

 28. ЗА ПЕТЯ: Не съм мислила за цена на точно тази таблица, защото, нали разбирате, че трябва да е за конкретен човек,а има много хора,родени на тази дата,така че, тези таблици се комбинират с нумерологията на името ви и на неговата комбинация с датата ви. Аз,лично, използвам този начин за допълнение към нумерологичния анализ.

 29. Роси Says:

  Прекрасна статия, Благодаря.
  Зарових се в цифрите

 30. ЗА Роси: Синът ви ще държи на кариерата и на професионалното си развитие. Има развито творческо въображение, като може да го впрегне в новите технологии. От минал живот носи много хубави числа на отплатата,но в този ще трябва да премине през някои изпитания, а да постигне това,което иска. Има малко прераждания.В някои отношения ще проявява егоцентризъм,но ще го осъзнава и ще се опитва да се справя с това. Дъщеря ви е много емоционална и ранима.Ще сменя образование. в живота си ще има много промени,особено в личен план.Не изключвам два брака при нея.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: