За вашите мисли,тяхното публикуване и авторското право

             Вчера, както си ровех из интернет попадам на моя статия. Отваря аз линка и…..очите ми са се забелили като яйца по панагюрски – разбирам,че аз съм се включила във вестник „АТАКА”. Отново прочитам написаното – да,мое си е….добре,че поне името ми сложили там.В началото се обърквам,после побеснявам…Никой не ме е питал,дали искам мои публикации да се пускат там …(справка-в.Атака от 09.02.2008г в рубриката”Четиво).Че аз може да искам да се изтъпаня в „Дума” и в „Земя”,например….Но,не!        

        Някой от в.”АТАКА”,решил,че може да си публикува каквото си иска без да иска разрешение. Започвам да се питам,дали целият вестник не е изпълнен със статии на хора, които си нямат и идея,че техните мисли са изложени там.       

       Доброто възпитание изисква да се пита авторът, отделен въпрос е,че той може да поиска да му се заплати.Оправданието на „колегите”от „АТАКА” е,че взели скромните ми писания от сайт,в който нямало никаква информация за мен и за това,видите ли , нямало как да ме питат?!Ако знаели,щели даже и снимка да ми сложатМерси!Айде,няма нужда…В интернет форума на вестника пише: Никоя част от този сайт не може да бъде копирана или репродуцирана, освен след писмено съгласие от страна на АТАКА © 2006 – Всички права запазени. 

Значи аз не мога да цитирам нещо,написано от тях,а те ИМАТ ПРАВОТО да публикуват каквото си искат,без да питат авторите.              Считат се за сериозен вестник, говорят за справедливост,за българщина…..        

      Сега,все по-често се питам колко хора не знаят,че техни материали са публикувани в „АТАКА”….  

Даниела Тодорова-Кабала

( надявам се и това мое мнение да го публикуват във вестника,сега със сигурност ще намерят начин да се свържат с мен)           

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: