МАЛКИТЕ АРКАНИ И НУМЕРОЛОГИЯТА

1


Специални благодарности, заради идеята, която ми беше дадена от Росица Смилова

Малките аркани са четири бой, които в древен Египет са символизирали кастите, както и четирите елемента- огън, земя, въздух и вода.Могат да бъдат тълкувани, както чрез символите,изобразени върху тях, така и чрез по-редното им число.В Таро имам 22 Старши Аркана и 56 малки или младши. Двадесетте и две карти показват пътя на Божествените знания в кабалистичното дърво на живота. Останалите петдесет и шест се свързват с фазите на луната, сезони те и с резултатите от действията и идеите.
Кралете в боите са символ на волята, на желанието за действие и реализирането на идеите. Те са първичният импулс.
Кралиците са емоциите, интуицията и женското начало
Рицарите олицетворяват сезоните или месеците,които се свързват с боята.
Пажовете са разумът и резултатът от първичния импулс и емоциите.
Асата показват всяка една стихия. Жезли- огън, пентакли – земя, мечове – въздух и чаши- вода.
Двойките – като цяло, показват желанието за баланс и равновесие, женското начало,чувствеността и проявата на мъдрост, въпреки вътрешните колебания. Дават затруднения при жезлите и мечовете.
Тройките – носят удовлетворение от това, което сме постигнали. Те символизират огъня и действието, насочено към реализирането на определена идея. От друга страна, прекалено много се пръска енергия в различни посоки, което носи и доза разочарование от това, че повечето неща остават недовършени
Четворките – символизират знанията и информацията, която ни е нужна, за да усетим стабилност под краката си. Тя е стратегията и рутината, които ще помогнат за оформянето на план за действие.
Петиците носят резките промени, притесненията и затрудненията, предизвикани от външните ситуации. Реално, в индивида се появява сблъсък между желания и реалност.
Шестиците са хармонията между духовните и материалните стремежи. От друга страна, те могат да покажат нисшите човешки страсти. Шестиците винаги търсят златната среда.
Седмиците са духовното и психическо развитие, както и самоанализата. По казва подготовка за нов цикъл в живота, както и вътрешния конфликт между желанието за действие и спънките от вътрешните колебания.Прекалено много анализират.
Осмиците са трансформациите и перспективата за развитие на събитието. Това са много силни енергии и показват начините, по които ще се справи индивидът. Дават затруднения при чашите и жезлите. При последните за-силва импулсивността, което води до вземането на грешни решения.
Деветките дават движението, както и желанието да се види резултата от действията. Измененията, които ще се случат, ще са благодарение на човека, който задава въпроса. Те могат да носят както известна агресивност, така и удовлетворение. Страховете и самозалъгванията, също са присъщи на деветките.
Десетките са материалният резултат от действията и възможността да го за пазим или да го загубим. Трябва да знаем,че те са кръговрата, волята, но малко по-смекчена, без да се влага егоизъм и деспотичност, което е характерно за кралете.
Даниела Тодорова- Кабала ©

СТАТИЯТА Е АВТОРСКА . КОПИРАНЕТО И, КАКТО И НА ЧАСТИ ОТ НЕЯ, СТАВА С ИЗРИЧНОТО СЪГЛАСИЕ НА АВТОРА ИЛИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УПОМЕНАТО НЕГОВОТО ИМЕ, КАКТО И ЛИНК.

Реклами

4 коментара to “МАЛКИТЕ АРКАНИ И НУМЕРОЛОГИЯТА”

  1. Здравейте драга Кабала, имам належащ въпрос, над който мисля вече няколко години. Аз съм разведена от 3 години, и от тогава съм нямала никаква връзка с мъж. Ще се появили мъж в живота ми и кога ? Как е предразположена съдбата към мен в това отношение?
    Моля не публикувйате личните ми данни . Името ми е ….Блгаодаря ви!

  2. Антиния Георгиева Динева Says:

    здравей Кабала, казвам се ….Въпроса ми е кога ще започна работа.Много ти благодаря предварително

  3. ЗА Iva Ivanova: След около година-година и половина ще срещнете мъжа. Имайте предвид, обаче, че вие сте от колебливите и в любовта, вечно сте на някакъв кръстопът и дилеми

  4. ЗА Антиния Георгиева Динева: Преминахте лимита, отдавна, за безплатните отговори

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: