БИОРИТМИТЕ И РИТЪМЪТ НА КОСМОСА

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

cover2 ОЧАКВАЙТЕ

НОВОТО ОНЛАЙН СПИСАНИЕ ЗА  ЕЗОТЕРИКА, ЛЕЧЕНИЕ, АСТРОЛОГИЯ И НОМЕРОЛОГИЯ  –  ПАРС ФОРТУНА

d0b3d0b0d0bbd0b0d0bad182d0b8d0bad0b0

Човешкият организъм се влияе от излъчванията и вибрациите на Космоса. Има периоди,когато се чувстваме силни и позитивни и такива,когато сме лениви и депресирани. Какво „управлява“ нашия организъм?

Всички знаем,че Слънцето е символ на живот.

Древните са го почитали като божество. В астрологията е

Символ на творческата реализация, жизнеността, сърцето и е канал на физическата енергия. Магнитните бури, предизвикани от Слънцето влошават здравословните проблеми на хора,страдащи от сърце и хипертониците. Нашите биоритми силно се влияят от неговото движение. Това е годишният ритъм,когато се сменят сезоните. Жизнените ни функции намаляват, когато то застане в опозиция на рожденото ни Слънце и един месец, преди да се върне в радикалното си положение.

Не всеки от нас знае точното място на „своето“ си Слънце. За това ще ви дам прост пример: ако сте родени на 11 март, то опозицията ви ще е в Дева ( Риби и Дева отстоят като знаци един от друг на 180 градуса). Едва ли ще е на точната дата 11 март. За това, бройте поне още три дни след нея. На 14 септември ще е приблизителното положение на опозицията, когато биоритмите ви ще са намалели.

Най-важният ритъм,обаче, е денонощният. Към него се отнасят и часовете, които са под влиянието на определени планети.

В основата на нашия живот лежи съчетанието на три потока : на веществото, на енергията и на душата. Целта ни е да засилим и трите. Само така ще чувстваме хармония. Денонощният цикъл на биоенергийните процеси е следният:

От 23:00 до 1:00 ч. – жлъчка

От 1:00 до 3:00 ч. – черен дроб

От 3:00 до 5:00 ч. – бели дробове

От 5:00 до 7:00 ч. – тънки черва

От 7:00 до 9:00 ч. – стомах

От 9:00 до 11:00 ч. – далак и задстомашна жлеза

От 11:00 до 13:00 ч. – сърце

От 13:00 до 15:00 ч. – дебело черво

От 15:00 до 17:00 ч. – пикочен мехур

От 17:00 до 19:00 ч. – бъбреци

От 19:00 до 21:00 ч. – кръвоносна система

От 21:00 до 23:00 ч. – тройно затопляне.

Небесното тяло,от което най-много се влияем е Луната. Тя определя т.нар. месечен ритъм. Оказва влияние на приливите и отливите, на течностите в организма, на менструалния цикъл, на процесите на асимилация и дисасимилация, на бременността…

Месечният ритъм  се определя от смяната на лунните фази:

Новолуние – през тази фаза биоритмите намаляват. Тези, които са родени на новолуние ще усетят най-силно неговото влияние. То се свързва с въздействието върху човешката психика.

Растяща Луна – фазата между Новолунието и Пълнолунието. Това са дните, когато биоритмите ни нарастват. Физическата ни активност се увеличава. Променя се водният баланс в организма.

Пълнолуние – противостоянието на Луната спрямо Слънцето. Хора, родени при Пълнолуние ще се влияят силно от тази фаза. Биоритмите са в своя апогей. Физическата активност достига максимума. До известна степен ,емоциите са потиснати. Не се препоръчват хирургически операции през дните около Пълнолунието. Тогава кръвотечението е обилно. Тази фаза играе положителна роля при зачеване. При Пълнолуние се усвояват най-добре течностите,както и лекарствата.  Смъртността,свързана със сърдечно-съдовите заболявания е снижена.Отрицателната му страна е,че се повишават случаите на самоубийства и отравяния.

Намаляваща Луна – фазата от Пълнолуние до Новолуние. Започва намаляването на биоритмите,както и на физическата активност на организма.

Биоритмите ни се влияят и от т.нар. календарен ритъм. Свързан е с годината,в която сме родени и влиянието на съответната планета. Този ритъм се определя от Звездата на Маговете или от т.нар. планети от септенера. Важна е годината на раждане. Тя ще определи порядъка на влияние на планетите. Например, ако сте родени през 1960 година,то вие попадате под прякото въздействие на Марс. Когато сте навършили 2 години сте били под влиянието на Слънцето, на 3 години – под влияние на Венера; на 4 – под Меркурий, на 5 – под Луната, на 6 – под Сатурн, на 7 – под Юпитер. 2009 за вас ще е изключително важна,защото повтаря рожденото влияние на 1960 г. – марсовото. Активността ви ще е засилена. Важно е положението на Марс в рождената ви карта. Ако е наранен, трябва да внимавате с емоционалните си изблици и с импулсивността си.

Този календарен ритъм наподобява връщането на планетите на своите радикални места в личната ви астрологична карта или т.нар. планетарни революции. Например, ако рожденият ви Марс е на 10 градуса в Овен, то на него ще му отнеме приблизително две години и половина,за да се „върне“ на своето радикално място. Така започвате нов период от живота си.

Биоритмите ни се влияят и от още един космичен ритъм. Той е свързан с възрастта ни и планетите,които управляват определени периоди от живота ни.

Луна – до 7 години

Меркурий – от 7 до 14 години

Венера – управлява периода между 14 и 22 години

Слънце – от 22 до 36 години

Марс – от 36 до 46 години

Юпитер – управлява между 46 и 63 години

Сатурн – между 63 и 81 години

Уран – периода,когато сме навършили 81 години продължаваме напред.

И така,да обобщим. Биоритмите ни се влияят от денонощния цикъл и планетарните часове; от месечният – свързан с фазите на луната; от годишния – смяната на сезоните и излъчванията на Слънцето; от лунния ден,в който сме родени; от връщането на планетите им в тяхното рождено място;от космическия ритъм,който управлява определени години от живота ни.

Сега,въоръжение стези знания,ние ще можем да се настройваме правилно спрямо ритъма на Космоса.

Важно е да отбележа, че слънчевите и лунните затъмнения,също са фактори, които определят активността на биоритмите ни.

ДАНИЕЛА ТОДОРОВА – КАБАЛА

( статията е авторска и нейното публикуване може да стане само с разрешението на автора)

Реклами

4 коментара to “БИОРИТМИТЕ И РИТЪМЪТ НА КОСМОСА”

  1. Кабала много хубава статия (това го изтрии – но имаш една правописна грешка „Меркурий – от 17 до 14 години“

  2. ЗА БОЛЯРКА:Ам,няма го трия,за да се види,че до сега си единствената,която е обърнала внимание на това…Поправих го-))))

  3. еее просто случайно я видях.. дето се вика чуждите грешки са ми по-сладки (т.е. аз правя също адски много)

  4. Кабалита,статията е супер,кака! 🙂 Но не съм съгласна с това,че по време на Пълнолуние риска от инфаркти и занижен.Но това е мое лично мнение и по лични наблюдения. Майка ми почина точно на Пълнолуние в Овен и Везни.Все пак знака Овен е доста експанзивен.
    А си е и доста индивидуално.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: