АСТРОЛОГИЯ ОТ АМОРЕ

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

АСЦЕНДЕНТ

 АВТОР: Диляна Иванова – АМОРЕ

http://www.clubastrology.net/forum

Как една медицинска сестра, се превръща в най-прекрасния глас на двайсети век? Защо един брокер от фондовата борса избира пътя на монашеството? Как инженер от малкия град, става един от най-бележитите драматурзи на съвремието?
    Всеки се пита, а защо аз да не мога да стана художник, защо да не се занимавам с музика. Какво ни тласка към отминали възможности? Защо когато човек е тласкан от обстоятелствата да се развива в определена насока, избира съвсем друга, която се оказва далеч по-подходяща за него? Как да преодолеем колебанието, което понякога ни кара да спрем, да не направим решителната крачка. Коя е най-подходящата област за изява и развитие, как да престанем да се измъчваме с въпроса, а какво би било, ако бях опитал да стана адвокат, лекар, инженер и т.н.
    В този именно момент астрологията може да помогне много, за да се избистрят отношенията човек-стремеж. За всеки от нас са уникални пръстовите отпечатъци, номерът на личния документ. А според астрологията, уникална е и звездната ни карта. Тя представлява моментна снимка на разположението на небесните светила в момента на раждане на човека. Ключовият момент, който прави хороскопа на всеки един човек уникален е часът, в който е роден, както и географската ширина и дължина. Зодиакалният знак, който изгрява на източния хоризонт в момента на раждането се нарича Асцендент. Когато някой астролог прави хороскоп, най-напред взима под внимание Слънчевия знак, знака на Луната и този на Асценцента, наричан още изгряващ знак. Той има силата на изгрева, с него започва цикъла на земния ни път.
    Силата, с която ви влияе е мощна и непреодолима. Асцендентът разкрива какъв е вашия нрав, физически облик, темперамент, дарбите и способностите ви. Той показва силата на характера, умението ви да посрещате трудностите в ежедневието, реакцията ви в критични ситуации, как се държите на първа среща.
    Искате ли да узнаете, какви сте всъщност? Ще успеете ли да уловите мига, в който вратата на Изгрева се отваря и да вземете своя шанс. Всеки от нас е нищожно малък за събитийността на Космоса, но и всеки е главен герой в собствената си приказка. Не изпускайте възможността да опознаете себе си. Знакът на Асцендента ви може да се окаже една от най-важните стъпки в пътя ви към себепознание.

РЕТРОГРАДНИ ПЛАНЕТИ
АВТОР: Диляна Иванова – АМОРЕ

http://www.clubastrology.net/forum

Ретроградните планети, доста често се изявяват като такива когато са в опозиция на слънцето. Не може да се каже, че във всяка карта Ретроградния Юпитер, ще действа по един и същи начин в едно и също време. Действието не е толкова открито, можем да си представим, че всеки от нас е като батерия с положителен и отрицателен заряд. Във всеки един момент полето привлича, поле от обратен знак с действие обратно на действието на собственото поле. Планетите действат като излъчватели или приемници на енергия.
    Когато индивида има повече енергия от необходимото той, излъчва. Когато е обратно той приема. Когато човек се научи сам да контролира действието, на енергията си, тогава човекът е във видимо равновесие със себе си. Когато това е нарушено, можем да приемем, че човек има лични проблеми, превръща се само в донор или само в абсорбатор.
    Това може да се поправи. Знаейки как действа в определен момент всяка планета, успявайки да обеднени енергиите им, в една обща с подходящ заряд, тогава индивида е в положение на контрол над себе си.
Ретроградни планети образуват различно поле. Точно в това е основната разлика и тя е почти неуловима. В един момент човек страшно желае да му се случи нещо. Като шахматист разучава и предвижда поне 20 хода напред. Така когато той е в настоящето, всъщност живее своето бъдеще- първа фаза.
    Преминавайки в следващата втора фаза, остава с впечатлението, че е виждал и усещал всичко, познати хора, гласове, ухания- де жаву. Усещане за нещо познато.
Третата фаза е затваряне на цикъла. Повторение на първата фаза и действителна преживяване на бъдещето.
    Първа фаза – излъчва навън, човекът има способността да привлича хора и обстоятелства.
    Втора фаза – преживява нещо, което знае, че е преживял, но не знае кога и къде.
   Трета фаза – поглъща енергия. Това е най-ясният момент в разглеждането и тълкуването на ретроградният процес, но е най-тежък за околните, понеже е в момент на приемане на енергия.
    Този трифазен процес е валиден за всяка ретроградна планета в знак. Приемайки колорита на дом, знак , планетата насочва своята енергия назад във времето. Опит за връщане на този живот към минали недовършен живот от миналото. Тоест този индивид не живее в тази времева зона. От една страна е възможно ретроградните планети де не действат с благоприятно влияние. Това е така, защото индивида не ги прилага в сега, тук, в настоящето. Вместо това, той се опитва да надделее над силата на времето и да пригоди днес в минали превъплъщения, където ще довърши нещо недовършено.

ПРОФЕСИЯ,СПОРТ И ОБРАЗОВАНИЕ
АВТОР: Диляна Иванова – АМОРЕ

http://www.clubastrology.net/forum

Професионалната реализация интересува всеки човек. Понякога от липса на време или потънали в собствените си проблеми, страхове и лични отношения не забелязваме кога децата са пораснали и вече на прага на самостоятелния живот не знаят на къде да поемат. Трудно се решава в каква сфера да се насочи младия човек, от една страна да е добре платено, да е престижно, да е на бюро и с климатик. Не винаги това което на вас ви харесва се оказва удачно решение, за тяхното бъдеще.
Областите които се наблюдават в хороскопа са 10-ти дом, който показва кариерата, бизнеса и признанието; 6-ти дом обръща внимание на вида работа, как работите, как комуникиране с колегите, как се вписвате в микроклимата на фирмата; 2-ри дом показва вашите пари, как умеете да печелите и как се радвате на спечеленото.
Стихията в която са знаците на върховете на тези три основни домове е от особена важност. Ако е огън, ще обичате работа изпълнена с динамика, действие, лидерство, известност. Ако е въздух, ще обичате сфери на изява в областта на науката, в областта на откритията или там където ще можете да творите и вашите новаторски идеи ще могат да бъдат осъществени и за вас всеки ден ще е изпълнен с научаване на нещо ново. Ако преобладаващия знак е земя, вие ще сте упорит, ще търсите бавния но сигурен успех, премерения риск и разума ще надделяват. Ще ви харесва да работите там където уменията и знанията ви ще имат практическа реализация. В случай че търсеният елемент е вода, със сигурност вие сте творец, вълнуват ви всички изкуства. Артистичен сте с и чувствителна душа, може би ще искате да се грижите за сигурността на другите, да осигурите домашен уют дори и в офиса.
Всъщност няма карта с ясно диференцирани посоки в които може да се изяви човек, професионалните заложби са продукт на Слънце, Луна и планетите, знаци и домове. Също така важен фактор са управителите на знаците на съответните домове, къде се намират и аспектите които сключват. Следващите характеристики са въз основа на слънчев знак и представителите на съответната зодия ще се чувстват добре, и нито ден няма да съжаляват защото професията която ще изберат ще е тяхната мечта
.

Зодия Овен
Овните обикновено са си избрали посоката в която ще се развиват от ранно детство. Точно те са тези деца, което на въпроса „Какъв ще станеш като пораснеш”, твърдо отговарят лекар или полицай. От тях лъха увереност и самочувствие. Ако погледнете никовете които си избират овните сред тях ще забележите : „неустоимия”, „прекрасната”, „номер едно”, „красавеца”. Всичко говори за престиж, и увереност в това, че никой не по-добър от тях. Добре се чувстват в професията на полицая, на лекаря, на ветеринаря /обичат животните/, зъболекаря и хирурга. Забележителни скулптори и мускулестото им тяло обещава отлична спорта кариера в областта на баскетбола, волейбола и ватербола. От анатомична гледна точка овен се свързва с глава и мозък, кой ли ще се учуди, че световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова е овен.

Зодия Телец
Банкер, счетоводител, бизнесмен, всичко с материална насоченост. Добрата печалба води до спокоен живот. Биха се отдали на бизнес където ще има бърза възвращаемост на вложените средства. Например ресторантьорството, като можете да сте сигурни, че в менюто наред със „специалитет на главния готвач” ще присъства „изненадата на собственика”. Обичат да си похапват и са отлични кулинари. Не се противят на рутината и еднообразието, харесват стабилността. Могат да се изявят в областта на музиката- телеца е знака на гласовите възможности. Те са добри златари, бижутери, цветари, фермери. Обичат комфорта и касичката на малкия телец, ще е винаги пълна, с годините ще се стреми към натрупване в банковия сейф, и често ще го посещава за да разглежда и подрежда съкровищата си.

Зодия Близнаци
Комуникации, общуване, работа свързана с пътуване. Писател, журналист, репортер, рекламен агент, мениджър, радио журналист. Дар – словото на няколко езика и всичко е в пряка зависимост от планетата Меркурий, която е най-добрия проводник за идеите на този знак. Умствената работа е за предпочитане, идеални писатели умеещи да се изразяват правилно и да си играят с думите- сценаристи, поети, преводачи. Колективен спорт- футбол, там ще има възможност за пряко общуване с противника, съотборника, даже може да размени малко информация за времето със съдията. Издължените форми, както и добре развитите ръце, ключица и рамена ще му помогне да бъде добър и в тенис на маса, бадминтон и бокс. За щанги ще му трябва и тяло на телец.

Зодия Рак
Раците се изявяват като добри държавници и управители . Ценят обучението, изкуствата, но като че ли работа в тесен семеен кръг ще ти удовлетвори в пълна степен. Стабилна връзка със семейството, родината, дома, познатите неща и където и да се намират, винаги се връщат у дома. Родителите са тези които трябва да помогнат на чувствителното си раче да избере професия. То няма намерение да пораства, добре му е у дома, и ще остави решението в ръцете на мама и татко. Добре работят с децата, детски лекари, детски психиатри, акушери, медицински сестри, бавачки. Спорта е задължителен, за да се чувстват защитени- бойни изкуства, а плуването тренира волята.

Зодия Лъв
Мразят еднообразието и монотонността, може да учат, но на всяка цена трябва да са първи. Трябва да е обществено значима и забележима професия, да са аплодирани и да им се оказва внимание. Добри режисьори, артисти, спортисти, дипломати, политици, винаги нагоре по стълбицата. Една жена лъв, може да гради самочувствие и на кариерата на съпруга си. Много им отива да са първи дами, да са министерши и дъщери и съпруги на генерали. Голямата гордост им пречи да участват в колективен спорт. Понеже имат силни ръце и яки мускули, предполагам, че плуване, гребане и тенис ще е най-доброто за тях, разбира се и увенчано със златен медал. Те се целят единствено и само към върха, както не веднъж е казвала и показвала Сесил Каратанчева.

Зодия Дева
Влече ги, учението и всичко е дълбоко обмислено и обикновено избора на професия е доста удачен. Това са работохолиците на зодиака. Може да работят до последна капка сила. Можа да са служители в телекомуникационна компания, да са акушери, лекари, инженери, телефонни техници, енергетици. Могат да работят сами, но и добре се вписват в колектива. Фармацевтика, бърза помощ, медицинска сестра. Възможно е да се насочи към служба в държавната администрация, или да участва в специални групи където ще се взимат важни решения за съдбините на народа. Те виждат нещата в дълбочина и детайлите се оглеждат внимателно. Добре биха са справили като детективи и следователи. Спорта е шахмат и всички игри изискващи, стратегия, нападение, защита, но в никакъв случай хазарт, освен ако Нептун не е в 5-ти дом.

Зодия Везни
Обичат да се усъвършенстват, да се укрие информация е равно на престъпление за тях. Отлични са в правото, съдебната система и следствието. Добре е да учат музика, мода, кино, балет, въобще всички изкуства . Добри декоратори, моделиери, фотомодели, манекени, собственици на студио за красота, антиквари, съдии, юристи. Ще обръщат много внимание на външния си вид, и най-вероятно любимото им място след тежкия ден, ще е фитнес залата. Не са от най-запалените спортисти, но ако ще спортуват то би било добре да е спорт свързан с изкуство, като фигурно пързаляне и балет.

Зодия Скорпион
Ако прояви позитивните качества на своя знак, ще бъде учител за цял живот, ще спомага за трансформацията на света и човека. Баланса на разум и емоция помагат да бъде обективен и да не се влияе от моментни настроения : Моряк, човек управляващ чужди пари, банка, хирург, фризьор, всички професии свързани с преобразуване, трансформация. Акушер – гинеколог /началото/, погребален агент /края/ там където започва и свършва този етап от живота, окултизъм, психология, философия, тайните на живота и смъртта. А не е изключено и поради страхотия глас който имат да се изявят и с музикална кариера. Ако пак потърсим Марс, да тогава със сигурност спорта и спортната злоба няма да са му чужди. Ще обичат рисковите спортове, ще се много издръжливи точно като Евгения Раданова.

Зодия Стрелец
Образованието е път към духовно израстване. Могат да учат право, религия, философия. Добри оратори и организатори. По броя на чуждите езици, може да установите дали човек има Ас, Слънце или Луна или стелиум в стрелец или осезаемо присъствие в 9-ти дом. Професията трябва да е динамична, да се избяга от рутината. Динамиката е тази която ще съхрани интереса на стрелеца. Може да се прояви като блестящ ресторантьор и в същото време да е тесен специалист в областта на леките метали. Политика, икономика, занаятчия, хотелиер, преводач, мисионер, лекар, пътешественик, спортист, ловец, рибар, адвокат, собственик на тото2 и всякакви хазартни игри, свещеник, химик и т.н.
Могат да бъдат велики спортисти, да покорят много върхове. Физиката им е подходяща за лека атлетика, маратон , скок на дължина и троен скок, както и скок на височина и биатлон като Ирина Никулчина, както и за фигурно пързаляне- Албена Денкова.

Зодия Козирог
Два типа са децата козирози. Първия тип- от малки са наясно със това какво искат да се занимават, в каква сфера ще се развият. А другия тип е безпомощност, зависимост от родителите. Ако детето ви е от втория тип, ще трябва да го окуражите и да го насочите вие. Нуждае се от област която е продуктивна, резултатна и сигурна. Не обича големи колективи, това е доста изявен индивидуалист и ще се стреми към кариера която да зависи от самия него. Справя се добре във фермерството, строителството и администрацията, финансите. Ако има управител на 8-ми дом в 12 дом, бих предположила, че ще се изяви в политиката и правото. Все пак всичко зависи от останалите показатели за професия в картата. Не са от най-добрите спортисти, но си има и изключения. Жената козирог е като червеното вино, притежава красота и прекрасен аромат, който с годините я прави още по-красива – Марлене Дитрих. Възможно е и да се появи на кориците на Плейбой. Предполагам, че ще са много добри във автомобилните спортове и колоезденето. Както и биатлона и подобно да стрелците имат много силни крака- Екатерина Дафовска.

Зодия Водолей
Високо отговорни, дисциплинирани, държат на думата си. Добре работят в екип и винаги внасят идеи, нов полъх и творчески поглед. Могат да работят в сферата на образованието, педагогиката, да правят изобретения и рационализации, инженери, работа с новите технологии, компютри, сателити. В дома си задължително трябва да имат кабинет или свое кътче, недокоснато от чужда ръка и поглед. Дайте свобода на този творчески дух и той ще ви смае с чудеса. Ако се увлича от нови технологии със сигурност живота си ще направи поне едно изобретение, пък било и то, само един тирбушон който сам да отваря бутилките. Има усет за цветове и синхронизирането им, може да пробва да рисува върху коприна. Всичко което прави, няма да бъде като другите. Винаги ще е нетрадиционно и изумително новаторско. Може да бъде артист- да лее стъкло, цветно и да го прави на бижута, да прави скулптори- уникати от стъкло. С една ключова дума обобщавам, те са изтъкани от въображение. Ще обичат да пътуват и непредсказуемостта и уникалността, може да ги направи велики като футболист, номер едно на България- Стоичков и младата ни звезда Бербатов.

Зодия Риби
Интуиция и богат вътрешен свят. Не могат да работят със строго работно време, да гонят срокове, справят се отлично с възложените задачи, но следват свой си ритъм. И този е знака на хората на изкуствата, в тях блести таланта на музиканти и художници. Добри по-характер, милосърдни и добре работят в медицината, педагогиката. Проявяват интерес към необичайните неща, към чудесата на света, към тайните на Вселената. Имат богати сънища, интересуват се от прераждане, астрология, езотерика. Шестото им чувство ги направлява. Добри танцьори и в музиката умират и се раждат. Може да свирят на китара в своя група, а нощем да имат дежурство в болницата, или да четат книга за сънищата, докато са на риболов.

ХОРАРНА АСТРОЛОГИЯ
АВТОР: Диляна Иванова – АМОРЕ

               Наименованието хорарна астрология произлиза от гръцката дума horologia –
час и наука. Думите са си запазили значението и звученето, и в съвременния гръцки език.
               Хорарната астрология дава отговор на въпрос свързан с определено място и време.
Времето и мястото което се избира е от съществено значение.
               Питащият, този който търси отговор се нарича Кверент. Когато кверента задава въпрос, в писмен вид, писмо, мейл, бележка, за изчертаване на хорарната карта се използва времето и мястото където е астролога. Ако обаче, връзката е online: телефон, ICQ или конферентна връзка се използва мястото където се намира кверентът и времето в което астролога е чул въпроса.
               Хорарната астрология е една от най-старите техники за прогностична астрология и е доста оспорван метод. Има и други методи като Солар и Лунар. Солара дава сведение за живота и събитията в рамките на една соларна година. От датата на вашето раждане, до същата през следващата година, а Лунара е месечно засичане на влиянието на звездите и планетите.
                  Тук се имат предвид, транзити и аспекти които са сключват между транзитни и радикални планети. В зависимост за какъв период от време ще се прогнозира, трябва да се има пред вид:
              – ежедневни прогнози: транзитите на слънце, луна и вътрешни планети
              – месечни прогнози: лунен хороскоп, транзити на Юпитер, Сатурн и лунен възел
              – годишни и дългосрочни прогнози: соларен хороскоп и транзити на тежките планети; дирекции и прогресии
   

            Съществуват няколко основни правила, които се явяват спорен момент сред астролозите, занимаващи се с хорарна астрология, те са:
                – Не се интерпретира карта, в която асцендентът е от 0 до 2,5 градуса в знака.
                – Не се тълкува карта, в която асцендентът е от 27,5 до 30 градуса в знака.
                 – Не се тълкува карта, в която Луната е в курс.
                 – Не се интерпретира карта, в която Сатурн попада в 7 дом.
                 – Не се интерпретира карта в която Сатрун отстои от Десцендента на 17 градуса.
    

                 Същността на хорарана астрология е в определянето на сигнификаторите и интерпретацията на информацията и както казва Уилям Лили: „Важно е да се мисли”.   

              Отговора на зададения въпрос трябва да е: „да” или „не”.
                  – Важно е да се обмисли добре въпроса, сериозен ли е или е временен импулс за запълване на свободното време.
                 – Определяне на времето на задаване на въпроса. Това включва процеса на изясняване и разговор с питащия.
                 – Построение на хорарната карта, като се имат пред вид всички важни компоненти.
  

                 Важни сигнификатори са:
                – на питащия – това е управителят на асцендента, вторият управител на знака и съуправителят, който винаги е Луната.
                 – на въпроса – дом, планети и знаци, които са аналогии на предмета на въпроса.
                 – на астролога – господаря на седми дом, планетите в него и Сатурн са аналогиите на астролога.
  

                Както и при наталната астрология символиката на хорарната астрология е същата, но тук се обръща по – голямо внимание на описанието на събития, на хора, вещи. Важните компоненти и тук са: знак, дом, управител, аспект.
               Някой казват, че хорарната астрология не е толкова наука, колкото е изкуство подчинено на интуиция, и сигурно но някъде се прави. Все пак без основни познания по натална астрология, не бихме могли да прогнозираме и да използване хорарната карта.

Реклами

5 коментара to “АСТРОЛОГИЯ ОТ АМОРЕ”

 1. Белла Says:

  Здравейте, пиша ви от предаването „Жените“ с Марта Вачкова.
  Искам да попитам как можем да се свържем с Диляна Иванова, тъй като в четвъртък на 10/04/2008 ще снимамме предаване за престижните професии и (как да насочваме децата си).
  Бихме искали тя да участва в предаването. Ще оставим телефони за връзка в случай, че Диляна се съгласи.

  8437718
  0885 100 894
  ЖЕНИТЕ

 2. Мариана Says:

  Здравей кабала, изглежда имам доста въпроси, моля те да ми помогнеш да разбера, коя професия ми се отдава, къде да се насоча, какво да работя, кой път да избера, в момента тъпча на едно място и незнам какво да правя. Благодаря.

 3. ЗА МАРИАНА: Това изисква анализ на целия ви хороскоп

 4. Юлиана Says:

  Здравейте Кабала казвам се … родена съм на … искам да попитам защо не ми върви в живота и дали имам магия,ще се радвам ако ми отговорите благодаря ви

 5. ЗА Юлиана: Датата ви не показва обременености, а и магия нямате.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: